1. Tirşik Çorbası probiyotik özellikleri
Osmaniye yöresine ait endemik bir tür olan Arum meryemianum bitkisi kullanılarak geleneksel yöntemlerle evlerde yapılan, çok yüksek antioksidan içeriğe sahip olmasıyla ünlü Tirşik Çorbası probiyotik bir üründür. Evsel yapımda laktik asit bakterileri doğal-kendiliğinden (spontaneous-natural) yöntemiyle çoğaltılarak çorbanın içeriğindeki bitkisel ürünler mayalanmaktadır. Tirşik çorbası çok yüksek düzeyde antioksidan içermektedir.
2. Tirşik Otunun zararlı etkileri.
Arum cinsi bitkiler yapılarında bulunan kalsiyum okzalat nedeniyle insanlarda etkisi yüksek olmasa da zehirlenmeye neden olabilir. Fermantasyon yoluyla ve pişirme yöntemiyle bu etki ortadan kalkar.
3. Abaka Teknoloji tarafından üretilen Tirşik Çorbasının farkı nedir?
Osmaniye Teknokentte kurulu Abaka Teknoloji bir bio-startup firması olup Tirşik çorbasını endüstriyel üretimi ile ilgili proses patentine sahiptir. Diğer patent konusu ise Tirşik çorbasının fermantasyon işleminde kefir bakterilerinin kullanılmasıdır. Kefir bakterileriyle probiyotik çorbanın yapısına katılan bitki temelli ürünler ve yoğurt ayrı ayrı fermente edilmektedir. Böylece sağlık ve şifa etkisi çok daha yüksek bir ürün ortaya çıkmatadır.
4. Tirşik çorbasının satışı ne zaman başalaycaktır?
Protototip üretim süreci tamamlanmak üzere olan ürünümüz için piyasaya çıkma tarihi Şubat 2024 olarak planlanmıştır.
5. Hangi satış kanalları kullanılacaktır?
Aseptik şartlarda kutu şeklinde paketlenecek olan ürün çevirimiçi ve parekende kanallardan satışa sunulacaktır.