Aralık 20, 2024 0 Probiyotik Yaşam admin

Kolon Kanserini Önlemek İçin 3 Basit Adım

Merhaba arkadaşlar! Kolorektal kanser neden daha fazla gündemde değil? Sonuçta bu hastalık, 50 yaş altı Amerikalı erkekler arasında kanserden ölümlerin en büyük sebeplerinden biri. Hadi biraz bu konuyu açalım! Dr. Michael Shusterman, bir gastrointestinal onkolog ve kendisi özellikle gençlerde artan kolon kanseri vakalarına dikkat çekmek istiyor. Yoğun iş hayatının yanında bile Dr. Shusterman, sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz ufak ama etkili değişiklikleri bizimle paylaşıyor. Öncelikle, kırmızı et tüketimimizi azaltmamız gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre, kırmızı eti yüksek ısıda pişirmek riski artırıyor. Hamburger hastası olmasına rağmen Dr. Shusterman, sağlığı için kırmızı et tüketimini bayağı azalttı. Artık nadiren kırmızı et yiyor, onun yerine tavuk veya balık gibi alternatifleri tercih ediyor. İkinci olarak, daha fazla kabuklu yemişi tüketmeliyiz. Kaju, badem, fındık gibi yemişlerin kolon kanseri riskini azalttığına dair kanıtlar var. Haftada en az iki porsiyon kuruyemiş yiyenlerin kanserle tekrar karşılaşma ihtimali daha düşük. Dr. Shusterman da bu riski azaltmak için diyetine daha fazla kuruyemiş ekliyor. Son olarak, D vitamini takviyesi almalıyız. Dr. Shusterman, her gün 1.000 ila 2.000 IU (25-50 mikro gram) D vitamini alıyor ve bunun kolon kanseri riskini azaltabileceğine inanıyor. Güneş ışığı zaten hepimizi mutlu ediyor, bir de sağlıklı D vitamini seviyelerine sahip olmak hiç fena olmaz, değil mi? Kendimize biraz zaman ayırarak ve bu üç basit adımı uygulayarak sağlığımızı koruyabiliriz. Unutmayın, ufak değişiklikler bile büyük farklar yaratabilir. Sağlıklı kalın, kendinize iyi bakın! #disbiyoz #probiyotikler #prebiyotikler #mikrobiyom #sindirimsağlığı #fermentegıdalar #inflamasyon #sağlıklıbeslenme #bağırsaksağlığı #sağlıklıtarifler #antioksidanlar #fiberzengin #şekersiz #sağlıklıatıştırmalıklar #hidrasyon #süpergıdalar #tirşikçorbası #sağlıklıgıdalar #sağlıklıklıyaşam