Probiyotikler ve prebiyotikler arasındaki farkı hiç merak ettiniz mi? Probiyotikler, özellikle sindirim sisteminiz için faydalı olan canlı bakteri ve mayalardır. Genellikle faydalı bakteriler olarak anılırlar. Sıklıkla kafa karışıklığına neden olan konu ise probiyotik besinlerdir. Probiyotik besinler yoğurt, kombucha, kefir, tempeh gibi probiyotik açısından zengin fermente gıdalardır. Şimdi prebiyotiklerden bahsedelim. Bu maddeler insanların sindiremediği besinlerden oluşur. Prebiyotikler, yararlı bakterilerin besinleridir. Şunu hayal edin, bir bahçedesiniz, probiyotikler tohumlardır, prebiyotikler ise tohumların büyümesine ve gelişmesine yardımcı olan su ve gübredir. Birlikte, daha sağlıklı bir bağırsak ve sindirim faaliyeti için sinerji içinde çalışırlar! Prebiyotik besinlerden bahsedecek olursak daha çok bitkilerde bulunurlar. Bunlara örnek olarak soğan, sarımsak, pırasa, patates, yer elması, enginar, karahindiba gibi kök sebzeler ve yulaf, çavdar, buğday gibi tahıllar verilebilir.Bir dahaki sefere alışveriş yaparken bu küçük bilgiyi hatırlayın. Daha fazla sağlık tüyosu için takipte kalın!